Search

or click elsewhere on this page to close

Blackburn - Ainsworth Mall

Location
Blackburn

Value
2.5m

Size
19,700 sq ft

Client
The Mall Fund/Capital & Regional

Sector
Leisure
Retail

Project Team
Simon Hastings
Steve Hetherington

  • Blackburn - Ainsworth Mall by Colman Architects
  • Blackburn - Ainsworth Mall by Colman Architects
  • Blackburn - Ainsworth Mall by Colman Architects
  • Blackburn - Ainsworth Mall by Colman Architects
  • Blackburn - Ainsworth Mall by Colman Architects
  • Blackburn - Ainsworth Mall by Colman Architects
  • Blackburn - Ainsworth Mall by Colman Architects

  • 01/03

Blackburn - Ainsworth Mall

Construction is complete for the redevelopment of the Ainsworth Street Mall and the creation of a strong new  entrance at The Mall Shopping Centre in Blackburn. The entrance opened to the public in July 2016.

It comprises the construction of a new multi-level shopping centre entrance on Ainsworth Street and the reconfiguration of existing mall and retail space to provide a new 16,000sqft PureGym which has recently opened and three shop units facing the Council’s new state of the art bus station.

The  new entrance solves  access problems, provides a modern and high-profile entrance and also will add visual interest to an otherwise low key concrete-clad elevation.  The elliptical glass form echoes the glass clock tower access  constructed on the opposite side of the Centre during our substantial recent redevelopment of it. It will  build on the strong form now associated with the Centre brand. The location will rebalance and enhance footfall to the North of the Centre and is ideally located for the new bus station and the old market redevelopment site adjacent.

Project Details

Location
Blackburn
Value
2.5m
Size
19,700 sq ft
Client
The Mall Fund/Capital & Regional
Sector
Leisure
Retail