Search

or click elsewhere on this page to close

Circus , Liverpool

Location
The Circus, Liverpool

Client
Augur Group

Sector
Leisure
Office
Retail

Project Team
Simon Hastings
Denny Laban

  • Circus , Liverpool by Colman Architects

  • 01/03

Circus , Liverpool

Augur Liverpool purchased the iconic Lewis’s Department Store and 4 related plots in the old Liverpool Central Station site in 2016.

Colman Architects has since developed the ‘Circus’ masterplan strategy which enables the re-birth of the Lewis’s store, giving it new life by making it an integral and exciting part of the wider major development opportunity.

By combining Lewis’s, the old station site and a direct access into Centre Station into a hub of Leisure and Retail around a new public space, ‘Circus’ will be a new and dynamic destination within Liverpool. It will extend and create links between the main retail of Liverpool and the developing Knowledge Quarter, and create a focal point for the regeneration of the area in a significant place-making opportunity.

The current scheme design provides more than 275,000 sq ft of retail and leisure space over 5 floors. This is in addition to the existing 126 room Adagio Aparthotel and over 70,000 sq ft of grade A refurbished  office space over 4 floors and a 25,000 sq ft Pure Gym on the lower ground floor.

Proceeding in advance of the major project, works have been completed to safeguard and regenerate the Grade II listed Lewis’s building itself. Elevational refurbishment and a new external lighting scheme have been completed and heritage works to original internal features are being developed.

Proposals for improvements to the existing upper-floor Adagio aparthotel have been developed and a striking new interior design for the existing office entrance and atrium has been delivered for ‘The Department’, Liverpool.

Project Details

Location
The Circus, Liverpool
Client
Augur Group
Sector
Leisure
Office
Retail